ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Συχνές ερωτήσεις:

 1. Τι σημαίνει Ευρωπαϊκή Κατασκευής?
 2. Τι σημαίνει κατασκευή Βορείου Αμερικής?
 3. Τι πρέπει να προσέξω?
 4. Ποια είναι η συντήρηση που χρειάζεται ένα ξύλινο σπίτι?
 5. Ποια είναι η διάρκεια ζωής ενός ξύλινου σπιτιού?
 6. Πόσο πρέπει να φοβάμαι τη φωτιά?
 7. Πόσο κοστίζει ένα ξύλινο σπίτι?
 8. Πόσο χρόνο χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί ένα ξύλινο σπίτι?

1) Τι σημαίνει Ευρωπαϊκή κατασκευή?

Οι Ευρωπαϊκές κατοικίες αποτελούν την πλέον αξιόπιστη λύση και συνδυάζουν όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, υψηλή αισθητική, άριστη θερμομόνωση, μεγάλη διάρκεια ζωής, με χαμηλό κόστος και πολύ μικρούς χρόνους παράδοσης. Είναι ο πιο διαδεδομένος τρόπος κατασκευής (το 95% των ξύλινων σπιτιών πανευρωπαϊκά κατασκευάζονται με αυτόν τον τρόπο).

Προσφέρουμε πολλές διαφορετικές επιλογές στον τύπο κατασκευής:

Κατασκευή με

 • μασίφ ξύλο μικρής διατομής
 • σύνθετο αντικολλητό ξύλο μεγάλης διατομής
 • ξύλινο σκελετό, μόνωση και επένδυση
 • σύμμικτη κατασκευή με συνδυασμό των παραπάνω

Καλύπτουμε έτσι όλες τις ανάγκες σας, είτε πρόκειται για βοηθητικό χώρο είτε για εξοχική ή μόνιμη κατοικία.

Η ξυλεία που χρησιμοποιείται είναι Πεύκη σε διατομές 40-240χιλιοστά και υπόκειται σε μηχανική επεξεργασία ξήρανσης και προστασίας από μικροοργανισμούς, για να είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι δεν θα υπάρξει ποτέ το παραμικρό πρόβλημα.

2) Τι σημαίνει Κατασκευή Βορείου Αμερικής?

Οι κατοικίες κατασκευής Βορείου Αμερικής είναι ο υπέρτατος τρόπος δόμησης και η αισθητική τους ξεπερνά την τελειότητα.

Πρόκειται για χειροποίητες κατοικίες υπερβαρέως τύπου, από μασίφ κορμούς Κόκκινου Κέδρου με διάμετρο 300 έως 550 χιλιοστά!  Κάθε κορμός διαλέγεται ξεχωριστά και η επεξεργασία και η ξήρανση γίνονται μόνο με φυσικό τρόπο. Ο Κέδρος έχει ασύγκριτες φυσικές ιδιότητες  καθώς δεν προσβάλλεται από μικροοργανισμούς και υγρασία και χρησιμοποιείται ακόμη και σε στέγες αντί κεραμιδιού. Κάθε κομμάτι του σπιτιού, κάθε κορμός έχει μια ιστορία να διηγηθεί, μπαίνοντας σε μια τέτοια κορμοκατοικία μπορείτε σχεδόν να ακούσετε τους ψιθύρους, παραμύθια από τα παγωμένα δάση του Καναδά και της Αλάσκας…

3) Τι πρέπει να προσέξω?

Είναι αδύνατον να είμαστε όλοι μας γνώστες και ειδικοί σε θέματα κατασκευής και ξυλείας. Το πρώτο σας μέλημα είναι να επιλέξετε μια εταιρεία που σέβεται το αντικείμενό της και σας εμπνέει εμπιστοσύνη, είναι πολύ βασικό οι άνθρωποι που θα τοποθετήσουν την κατοικία σας να γνωρίζουν καλά τη δουλειά τους.

4)  Ποια είναι η συντήρηση που χρειάζεται ένα ξύλινο σπίτι?

Η συντήρηση είναι πιο απλή και οικονομική από ότι πιστεύεται, αρκεί να τηρηθούν κάποιες βασικές προϋποθέσεις. Η εταιρεία μας χρησιμοποιεί τα κορυφαία υλικά προστασίας και θωρακίζουμε κάθε ξύλινη κατασκευή μας αφού τοποθετηθεί. Έτσι επιτυγχάνουμε πολύ χαμηλό μελλοντικό κόστος συντήρησης, καθώς το μόνο που χρειάζεται είναι ένα πέρασμα στις εξωτερικές επιφάνειες του σπιτιού με ειδικό γαλάκτωμα Anti UV κάθε 4-8 χρόνια (εξαρτάται από την περιοχή).

5) Ποια είναι η διάρκεια ζωής ενός ξύλινου σπιτιού?

Τα ξύλινα σπίτια δεν έχουν όριο ζωής αρκεί να γίνεται η συντήρηση που απαιτείται. Ξύλινες κατασκευές 150 και 200 ετών στο εξωτερικό είναι η ζωντανή απόδειξη, επιπλέον η τεχνολογία στον τομέα των υλικών συντήρησης και προστασίας έχει προοδεύσει πάρα πολύ. Το ξύλινο σπίτι σας θα είναι παρακαταθήκη για πολλές επόμενες γενιές.

6) Πόσο πρέπει να φοβάμαι τη φωτιά?

Όσο τη φοβάστε και για τη συμβατική κατοικία σας ίσως και λιγότερο, δεδομένου ότι σε μια πυρκαϊά ένα συμβατικό σπίτι κινδυνεύει με μη αναστρέψιμη ζημιά καθώς αναπτύσσονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες, το τσιμέντο γίνεται σκόνη και ο οπλισμός του κτιρίου διαστέλλεται. Αντίθετα σε ένα ξύλινο σπίτι δεν αναπτύσσονται τόσο υψηλές θερμοκρασίες και ακόμα αν καταστραφούν κάποια τμήματα μπορούν να αντικατασταθούν. Επιπλέον υπάρχουν πάρα πολλά υλικά προστασίας (π.χ. πυράντοχα βερνίκια) που καθιστούν το ξύλο μη εύφλεκτο και βραδυφλεγές.

7) Πόσο κοστίζει ένα ξύλινο σπίτι?

Η εταιρεία μας αντιμετωπίζει κάθε έργο ξεχωριστά και αποφεύγουμε να γενικεύουμε τις τιμές, αφού το κόστος είναι άμεση συνάρτηση του σχεδίου της κατοικίας και των αναγκών του πελάτη. Παρόλα αυτά μπορούμε ενδεικτικά να αναφέρουμε 320€/τ.μ. για οικονομικές κατασκευές και βοηθητικούς χώρους και 750€/τ.μ. για μόνιμες κατοικίες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γνωρίζετε μέχρι και την τελευταία δαπάνη εκ των προτέρων και δεν θα υπερβείτε τον προϋπολογισμό σας ούτε κατ’ ελάχιστον, σε αντίθεση με ότι επικρατεί στην αγορά.

.8) Πόσο χρόνο χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί ένα ξύλινο σπίτι?

Ο χρόνος παράδοσης εξαρτάται από το μέγεθος του έργου και τον τύπο κατασκευής. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι χρόνοι παράδοσης ξεκινούν από 50 – 60 ημέρες, από την ημερομηνία παραγγελίας της κατοικίας σας.

Γρήγορα, υπεύθυνα, οικονομικά, αλλά κυρίως με πολύ “μεράκι”, πραγματοποιούμε την ξύλινη κατοικία των ονείρων σας…

 

 

 

Αν θέλετε να μεταβείτε στην Κεντρική σελίδα πατήστε εδώ

E-mail: info@xilokatoikia.gr