ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ – ΠΡΑΣΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

Το κόστος της ενέργειας συνεχώς αυξάνεται και η μία ενεργειακή κρίση διαδέχεται την άλλη. Επίσης οι συνέπειες της περιβαλλοντικής ρύπανσης είναι πλέον εμφανείς. Είναι πολύ σημαντικό το σπίτι σας να διαθέτει ενισχυμένη θερμομόνωση, να είναι φιλικό προς το περιβάλλον και ακόμα περισσότερο προς αυτούς που το κατοικούν.

Ο νόμος περί ενεργειακής απόδοσης κτιρίων ΚΕΝΑΚ πλέον ορίζει τις ελάχιστες προδιαγραφές για την κατασκευή κάθε κατοικίας.

Οι ξύλινες κατοικίες, εφόσον κατασκευαστούν σωστά, αποτελούν την πιο αξιόπιστη λύση από πλευράς θερμομόνωσης, έχουν μηδαμινό αποτύπωμα στο περιβάλλον, τα υλικά είναι οικολογικά και πλήρως ανανεώσιμα και το σημαντικότερο όλων, αποτελούν ένα υγιεινό περιβάλλον διαβίωσης.

Τα στεγαστικά δάνεια για ενεργειακές κατοικίες, χαρακτηρίζονται πράσινα δάνεια, εγκρίνονται πολύ πιο εύκολα και έχουν χαμηλότερα επιτόκια. Υπάρχουν και άλλα προγράμματα επιδοτούμενα ή μη, που σχετίζονται με την εξοικονόμηση ενέργειας (Εξοικονομήστε κατ’ οίκον κ.λπ.)


Μπορείτε να συνδυάσετε τις μοναδικές ιδιότητες του ξύλινου σπιτιού με τις ολοένα και πιο αποδοτικές “πράσινες” λύσεις στον τομέα της ενέργειας, για ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση έως και ενεργειακή αυτονομία της κατοικίας σας.

Στην Ξυλοκατοικία θα βρείτε πολλές προτάσεις για εξοικονόμηση ενέργειας, προγράμματα χρηματοδότησης κ.λ.π.
Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες